ARKISTOKäytäväkahvit ja Pop up-Putiikki
Joka kuun alkupuolella järjestettävien käytäväkahvien lisäksi kuun lopulla hallitus kahvittaa ohikulkijoita Pop Up-Putiikin merkeissä. Käsitys tarjoaa kahvia ja teetä Auroran 5. kerroksen aulassa. Kahvi ja tee ovat ilmaisia, jos mukana on oma muki. Kertakäyttömukissa kuuman juoman hinta on 0.50€. Käytäväkahveilla tarjolla on myös leivonnaisia pikkurahalla. Tule yhteiselle kahvitauolle keskustelemaan hallituslaisten, opettajien ja muiden opiskelijoiden kanssa!

Käytäväkahveihin liittyvissä kysymyksissä saat vastauksia hallituksen käytäväkahvivastaavalta.

   


Hallituksen kokoukset

Käsityksen hallitus pitää kokouksia keväisin ja syksyisin noin joka kolmas viikko. Kokoukset ovat avoimia ja niistä tiedotetaan jäsenistölle yhdistyksen viestintäkanavissa. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita paikalle hörppimään kahvia ja seuraamaan kokouksen etenemistä.

Vuosittaiset tapahtumat


Sitsit

Akateeminen pöytäjuhla, jossa tarjotaan kolme ruokalajia, lauletaan ja skoolataan. Sitsien pukukoodi on usein teemaan sidottu, mutta akateemisen pöytäjuhlan hengessä tapahtuman pukukoodi voi olla myös tumma puku ja cocktailasu. Käsityksen sitseillä avec eli seuralainen on tervetullut, muttei pakollinen. 

Vuosikokoukset
Yhdistyksen viralliset kokoukset käsittelevät sääntöjen määräämiä asioita.
Helmi-maaliskuussa järjestettävässä keväkokouksessa esitellään edellisen vuoden toiminta ja päätetään tilien hyväksymisestä sekä seuraavan lukuvuoden jäsenmaksusta.
Loka-marraskuun 
syyskokous valitsee seuraavan vuoden puheenjohtajan, hallituksen ja toimihenkilöt, sekä päättää tulevan vuoden toiminnan pääpiirteistä toimintasuunnitelman ja talousarvion muodossa. Tule paikalle, nauti kokoustarjoiluista ja vaikuta!


 


Vuosijuhlat
Vuoden paras tilaisuus kaivaa iltapuku kaapista tai ommella uusi! Yhdistyksen perustamisen aikoihin kevättalvella järjestetty tyylikäs illallinen, jossa juhlitaan vanhenevaa järjestöä akateemisia tapoja noudattaen.
Laskiainen
Perinteinen opiskelijajuhla, jossa lasketaan mäkeä Ulliksella ja herkutellaan laskiaispullilla ja lämpimällä juomalla. Käsitysläisten laskiaiseen kuuluu Conduksen yhteistyössä muiden isojen tiedekuntajärjestöjen kanssa järjestämä Laskiaisreha. Muista haalarit!

Maljannostajaiset
Kevään käytäväkahvit ovat maljannostajaiset! Kevätlukukauden päättäjäistapahtuma, jossa kilistellään kuohujuomamaljoja ja juhlitaan pienempiä ja suurempia valmistumisia. Tapahtuma on perinteisesti jatkunut kevätbileillä.

  


Talvipäivät

SOOLin Talvipäivät on Suomen suurin opiskelijatapahtuma! Koko viikonlopun kestävä opeopiskelijoiden talvirieha, jossa rymytään haalareissa. Tapahtumassa on tarjolla myös vaihtoehto-ohjelmaa vähemmän bilehenkisille.


Käsitys talvipäivillä 2019 Raumalla
Käsitys Talvipäivillä 2020 Jyväskylässä

                                                    


Vappu

Perinteinen opiskelijajuhla, jonka käsitysläiset aloittavat Siltavuorenpenkereen ainejärjestöjen yhteisellä vappuaattopiknikillä ennen Mantan lakitusta. Uutena perinteenä vuonna 2019 aloitettiin myös Odotus-patsaan essuttaminen hieman ennen Mantan lakitusta. Vapunpäivänä juhlinta jatkuu Ullanlinnanmäellä sillispiknikillä. Muista haalarit!

  

  Kevätristeily
Käsitysläisten toukokuinen piipahdus Tallinnaan on loistava tilaisuus kerätä laukku täyteen ompelutarvikelöytöjä Karnaluksista. Ostelusta innostumattomilla on mahdollisuus viettää keväinen päivä yhdessä kässäkavereiden kanssa Viron kauniissa pääkaupungissa.


Käytäväpuurot eli joulupuurot
Joulukuun käytäväkahvit ovat käytäväpuurot! Käsitysläisten yhteinen joulujuhla, jossa nautitaan puuroa ja muita jouluherkkuja. Vuodesta 2012 joulupuuro on noussut kellarista 5. kerroksen aulaan käytäväkahvien hengessä.

Joulumyyjäiset
Käsitys on järjestänyt joulumyyjäiset vuodesta 2011 lähtien Uudella ylioppilastalolla. Järjestö hankkii myyjäisiä varten tilan, josta halukkaat myyjät voivat vuokrata käsitöilleen myyntipöydön. Tarkoituksena on pitää tapahtuma vuosittaisena, sillä kävijöitä on riittänyt. Tapahtuman yksityiskohdat saattavat muuttua vuodesta riippuen, joten tarkistathan ajankohtaisen informaation yhdistyksen tiedotuskanavista tai hallituksen joulumyyjäisvastaavalta.


 
Fukseille suunnatut tapahtumat


Fuksiaiset

Ensimmäisen vuoden opiskelijoille eli fukseille suunnatut fuksiaiset järjestetään syyskuussa kaupunkisuunnistuksena Conduksen jäsenjärjestöjen yhteistyönä. Luvassa on leikkimielistä kilpailua, jossa joukkueet kiertävät rasteja teemanmukaisesti pukeutuneena. Joukkueet ansaitsevat pisteitä hienoilla suorituksillaan, yhteishengellään, sekä tarvittaessa rastinpitäjiä lahjomalla.

Perinteisesti Käsitysläiset on kokoontuneet yhteisille etkoille nauttimaan ruuasta viinistä ennen tiedekunnan yhteisiä jatkoja.


Haalarikaste

Haalareiden aikanaan saavuttua tuutorit järjestävät fukseille myös haalarikastajaiset. Kastajaisissa luvataan kantaa haalaria sen vaatimalla tavalla, sekä pidetään hauskaa yhdessä ainejärjestön ja toisten fuksien kanssa. Iltaa vietetään Gustavus Rexillä ja siitä voidaan siirtyä yhdessä tuumin lähistön kuppiloihin, mikäli menojalkaa vipattaa ja puhtoiset haalarit kaipaavat ulkoilutusta. Kasteen jälkeen on myös hyvä kiinnittää yhdessä tuumin merkkejä haalareihin.


Fuksit 2018 kastajaisissa


Fuksit 2019 kastajaisissaMuut tapahtumat


Käsityöillat

Koulutuksemme ei kata kaikkea tarpeellista ja tätä puutetta paikkaamaan Käsitys järjestää muutaman kerran vuodessa käsityöiltoja. Niissä kokeillaan ja harjoitellaan erilaisia käsityötekniikoita, materiaaleja tai ilmiöitä. Viime vuosina olemme mm. harjoitelleet neulekinnastekniikkaa ja värttinäkehräystä, värjänneet villalankoja Kool Aid -mehuväreillä ja opetelleet kuvankäsittelyä.
Jos sinulla on jokin taito, jonka haluaisit opettaa muille tai tiedät hyvän tyypin pitämään kässäiltaa jostakin aiheesta niin vinkkaa rohkeasti tällä lomakkeella. Käsityöiltoihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä myös hallituksen käsityöiltavastaavaan.

Ekskursiot, excut, vierailut
Käsitys ry on järjestänyt erilaisia vierailuja ja retkiä on esimerkiksi kustantamoihin, Seriväriin, Novitan tehtaalle ja moniin taidenäyttelyihin sekä Helsingissä että muilla paikkakunnilla. Missä sinä haluaisit vierailla? Esitä ehdotuksesi hallitukselle ja tule mukaan järjestämään!


Näyttelyopastukset
Kiinnostavasta näyttelystä saa enemmän irti, kun pääsee opastetulle kierrokselle ja mukana on keskustelutovereita. Pääsääntöisesti Käsitys tarjoaa opastuksen ja pääsymaksun osallistujat kustantavat itse, mutta excursioita järjestettäessä pyritään huomioimaan myös museoiden ja taidehallien ilmaispäivät.

Sivuaineilta
Sivuainevalinta askarruttaa? Millaista on opiskella sosiologiaa tai teologiaa sivuaineena? Miten saan kuvataiteen opettajan pätevyyden? Mitä ovat JOO-opinnot tai akateeminen yrittäjätutkinto? Näihin kysymyksiin pyritään vastaamaan yhdistyksen sivuaineillassa, jossa ylempien vuosikurssien opiskelijat esittelevät sivuainevalintojaan ja valintojen kanssa pähkäilevät saavat tilaisuuden kysyä.

Leffaillat
Oli kyseessä sitten ajankohtainen filmi käsityöalasta tai vanha elokuvataiteen klassikko gansteriperheen elämästä, Käsityksen leffaillat kutsuvat koko jäsenistön nauttimaan viihteestä yhdessä. Leffailtoja on järjestetty esimerkiksi Kinopolilla Otaniemessä, Conddoorissa Siltavuorenpenkereellä sekä Gustavus Rexillä Dommalla. Kerro ideasi hallitukselle ja tule mukaan järjestämään! Nappaa myös mukaan kutimet tai kaiverrukset, ja edistä käsityöprojektiasi leffan aikana!


 

Kokkausillat
Tuo mukanasi kaverisi ja ruokatarvikkeita, vallataan Rexin keittiö ja valmistetaan kaikille paikalla oleville yhdessä maittavaa ruokaa. Yleensä ruokalista sumplitaan osallistujien kesken allergiat huomioon ottaen etukäteen sähköpostitse tai Facebookissa.

Kiinnostaako tapahtumien järjestäminen?
Seuraa aktiivisesti ainejärjestön sosiaalista mediaa ja liity sähköpostilistalle saadaksesi ensimmäisten joukossa tiedon uusista tapahtumista. Liity yksittäisen tapahtuman järjestäjätiimiin, ehdota tapahtumatiimille omaa ideaasi tai tule mukaan hallitukseen tekemään juuri meidän jäsenistön näköistä toimintaa. Luodaan yhdessä kannustava, avoin ja mukaansatempaava tunnelma järjestöömme!---

Kaikissa tapahtumiin liittyvissä kysymyksissä ja ideoissa voit olla yhteydessä yhdistyksen hallitukseen tai suoraan tapahtumavastaavaan.

Käsitys ry:n tapahtumissa noudatetaan Conduksen turvallisemman tilan periaatteita, sekä yhdistyksen omaa Ympäristöohjelmaa ja Yhdenmukaisuussuunnitelmaa. Kysymyksissä ja ongelmatilanteissa käänny tapahtumassa ilmoitetun turvahenkilön tai yhdistyksen hallituksen puoleen.
Voit aina ottaa yhteyttä yhdistyksen hallitukseen myös anonyymilla tapahtumaongelmalomakkeella.

---