TAPAHTUMAT

Fukseille suunnatut tapahtumat

Fuksiaiset
Ensimmäisen vuoden opiskelijoille eli fukseille suunnatut fuksiaiset järjestetään syyskuussa kaupunkisuunnistuksena Conduksen jäsenjärjestöjen yhteistyönä. Luvassa on leikkimielistä kilpailua, jossa joukkueet kiertävät rasteja teemanmukaisesti pukeutuneena. Joukkueet ansaitsevat pisteitä hienoilla suorituksillaan, yhteishengellään, sekä tarvittaessa rastinpitäjiä lahjomalla. 

Perinteisesti Käsitysläiset on kokoontuneet yhteisille etkoille ennen tiedekunnan yhteisiä jatkoja.

Fuksiseikkailu
Ensimmäisen vuoden opiskelijoille eli fukseille suunnattu fuksiseikkailu järjestetään syyskuussa kaupunkisuunnistuksena koko HYYn alaisuudessa olevien järjestöjen yhteistyönä. Luvassa on leikkimielistä kilpailua, jossa joukkueet kiertävät rasteja pukeutuneena. Joukkueet ansaitsevat pisteitä hienoilla suorituksillaan, yhteishengellään, sekä tarvittaessa rastinpitäjiä lahjomalla. 

Fuksisitsit
Fuksisitsit järjestetään syksyllä erityisesti uusia opiskelijoita varten, jolloin opetellaan sitsien salat! 

PS. Lue kohta "sitsit" alempaa.

Haalarikaste
Haalareiden aikanaan saavuttua tuutorit järjestävät fukseille myös haalarikastajaiset. Kastajaisissa luvataan kantaa haalaria sen vaatimalla tavalla, sekä pidetään hauskaa yhdessä ainejärjestön ja toisten fuksien kanssa. Iltaa vietetään Gustavus Rexillä, ja siitä voidaan siirtyä yhdessä tuumin lähistön kuppiloihin mikäli menojalkaa vipattaa ja puhtoiset haalarit kaipaavat ulkoilutusta. Kasteen jälkeen on myös hyvä kiinnittää yhdessä tuumin merkkejä haalareihin.


Toistuvat tapahtumat

Käytäväkahvit
Joka kuussa järjestetään käytäväkahvit, jossa Käsitys tarjoaa kahvia ja teetä Auroran 5. kerroksen aulassa. Kahvi ja tee ovat ilmaisia, jos mukana on oma muki. Kertakäyttömukissa kuuman juoman hinta on 0.50€. Käytäväkahveilla on tarjolla myös leivonnaisia pikkurahalla. Tule yhteiselle kahvitauolle keskustelemaan hallituslaisten, opettajien ja muiden opiskelijoiden kanssa!

Käytäväkahveihin liittyvissä kysymyksissä saat vastauksia hallituksen käytäväkahvivastaavalta.

Sitsit
Akateeminen pöytäjuhla, jossa tarjotaan kolme ruokalajia, lauletaan ja skoolataan. Sitsien pukukoodi on usein teemaan sidottu, mutta akateemisen pöytäjuhlan hengessä tapahtuman pukukoodi voi olla myös tumma puku ja cocktailasu. 

Hallituksen kokoukset
Käsityksen hallitus pitää kokouksia keväisin ja syksyisin noin joka kolmas viikko. Kokoukset ovat avoimia ja niistä tiedotetaan jäsenistölle yhdistyksen viestintäkanavissa. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita paikalle hörppimään kahvia ja seuraamaan kokouksen etenemistä.

Vuosikokoukset
Yhdistyksen viralliset kokoukset käsittelevät sääntöjen määräämiä asioita. Helmi-maaliskuussa järjestettävässä keväkokouksessa esitellään edellisen vuoden toiminta ja päätetään tilien hyväksymisestä sekä seuraavan lukuvuoden jäsenmaksusta. Loka-marraskuun syyskokous valitsee seuraavan vuoden puheenjohtajan, hallituksen ja toimihenkilöt, sekä päättää tulevan vuoden toiminnan pääpiirteistä toimintasuunnitelman ja talousarvion muodossa. Tule paikalle, nauti kokoustarjoiluista ja vaikuta!


Vuosittaiset tapahtumat

Halloween leffailta
Lähellä marraskuun loppua käsitysläiset kokoontuvat katsomaan yhdessä kolme teeman mukaista elokuvaa. Ensimmäinen leffa on perinteisesti lälly, keskimmäinen jännittävä ja kolmas kruunaa illan pelottavuudellaan. Tapahtumassa on tarjolla myös leffaherkkuja.

Käytäväpuurot eli joulupuurot
Joulukuun käytäväkahvit ovat käytäväpuurot! Käsitysläisten yhteinen joulujuhla, jossa nautitaan puuroa ja muita jouluherkkuja. Vuodesta 2012 joulupuuro on noussut kellarista 5. kerroksen aulaan käytäväkahvien hengessä.

Joulumyyjäiset
Käsitys on järjestänyt joulumyyjäiset vuodesta 2011 lähtien Uudella ylioppilastalolla. Järjestö hankkii myyjäisiä varten tilan, josta halukkaat myyjät voivat vuokrata käsitöilleen myyntipöydän. Tarkoituksena on pitää tapahtuma vuosittaisena, sillä kävijöitä on riittänyt. Tapahtuman yksityiskohdat saattavat muuttua vuodesta riippuen, joten tarkistathan ajankohtaisen informaation yhdistyksen tiedotuskanavista tai hallituksen joulumyyjäisvastaavalta.

Laskiainen
Perinteinen opiskelijajuhla, jossa lasketaan mäkeä Ulliksella ja herkutellaan laskiaispullilla sekä lämpimällä juomalla. Käsitysläisten laskiaiseen kuuluu Conduksen yhteistyössä muiden isojen tiedekuntajärjestöjen kanssa järjestämä Laskiaisrieha ja jatkot Laskuhumala-tapahtumassa. Muista haalarit!

Talvipäivät
SOOLin Talvipäivät on Suomen suurin opettajaopiskelijatapahtuma! Koko viikonlopun kestävä opeopiskelijoiden talvirieha, jossa rymytään haalareissa. Tapahtumassa on tarjolla myös vaihtoehto-ohjelmaa vähemmän bilehenkisille.

Vuosijuhlat
Vuoden paras tilaisuus kaivaa iltapuku kaapista tai ommella uusi! Yhdistyksen perustamisen aikoihin kevättalvella järjestetty tyylikäs kolmen ruokalajin illallinen juomineen, jossa juhlitaan vanhenevaa järjestöä akateemisia tapoja noudattaen. Avecit ovat erittäin tervetulleita!

Vappu
Perinteinen opiskelijajuhla, jonka käsitysläiset aloittavat Siltavuorenpenkereen ainejärjestöjen yhteisellä vappuaattopiknikillä ennen Mantan lakitusta. Uutena perinteenä vuonna 2019 aloitettiin myös Odotus-patsaan essuttaminen hieman ennen Mantan lakitusta. Vapunpäivänä juhlinta jatkuu Ullanlinnanmäellä sillispiknikillä. Muista haalarit!

Maljannostajaiset
Kevään käytäväkahvit ovat maljannostajaiset! Kevätlukukauden päättäjäistapahtuma, jossa kilistellään kuohujuomamaljoja ja juhlitaan pienempiä sekä suurempia valmistumisia. Tapahtuma on perinteisesti jatkunut kevätbileillä.

Kevätristeily
Käsitysläisten toukokuinen piipahdus Tallinnaan on loistava tilaisuus kerätä laukku täyteen ompelutarvikelöytöjä Karnaluksista. Ostelusta innostumattomilla on mahdollisuus viettää keväinen päivä yhdessä kässäkavereiden kanssa Viron kauniissa pääkaupungissa.


Kaikissa tapahtumiin liittyvissä kysymyksissä ja ideoissa voit olla yhteydessä yhdistyksen hallitukseen tai suoraan tapahtumavastaavaan.

Käsitys ry:n tapahtumissa noudatetaan Conduksen turvallisemman tilan periaatteita, sekä yhdistyksen omaa Ympäristöohjelmaa ja Yhdenmukaisuussuunnitelmaa. Kysymyksissä ja ongelmatilanteissa käänny tapahtumassa ilmoitetun turvahenkilön tai yhdistyksen hallituksen puoleen.

Voit aina ottaa yhteyttä yhdistyksen hallitukseen myös anonyymilla tapahtumapalautelomakkeella.