TAPAHTUMAT

Fukseille suunnatut tapahtumat

Fuksiaiset

Ensimmäisen vuoden opiskelijoille eli fukseille suunnatut fuksiaiset järjestetään syyskuussa kaupunkisuunnistuksena Conduksen jäsenjärjestöjen yhteistyönä. Luvassa on leikkimielistä kilpailua, jossa joukkueet kiertävät rasteja teemanmukaisesti pukeutuneena. Joukkueet ansaitsevat pisteitä hienoilla suorituksillaan, yhteishengellään, sekä tarvittaessa rastinpitäjiä lahjomalla. 

Perinteisesti Käsitysläiset on kokoontuneet yhteisille etkoille nauttimaan ruuasta viinistä ennen tiedekunnan yhteisiä jatkoja.

Haalarikaste

Haalareiden aikanaan saavuttua tuutorit järjestävät fukseille myös haalarikastajaiset. Kastajaisissa luvataan kantaa haalaria sen vaatimalla tavalla, sekä pidetään hauskaa yhdessä ainejärjestön ja toisten fuksien kanssa. Iltaa vietetään Gustavus Rexillä ja siitä voidaan siirtyä yhdessä tuumin lähistön kuppiloihin, mikäli menojalkaa vipattaa ja puhtoiset haalarit kaipaavat ulkoilutusta. Kasteen jälkeen on myös hyvä kiinnittää yhdessä tuumin merkkejä haalareihin.

Toistuvat tapahtumat

Käytäväkahvit ja Pop up-Putiikki

Joka kuun alkupuolella järjestettävien käytäväkahvien lisäksi kuun lopulla hallitus kahvittaa ohikulkijoita Pop Up-Putiikin merkeissä. Käsitys tarjoaa kahvia ja teetä Auroran 5. kerroksen aulassa. Kahvi ja tee ovat ilmaisia, jos mukana on oma muki. Kertakäyttömukissa kuuman juoman hinta on 0.50€. Käytäväkahveilla tarjolla on myös leivonnaisia pikkurahalla. Tule yhteiselle kahvitauolle keskustelemaan hallituslaisten, opettajien ja muiden opiskelijoiden kanssa!

Käytäväkahveihin liittyvissä kysymyksissä saat vastauksia hallituksen käytäväkahvivastaavalta.

Sitsit

Akateeminen pöytäjuhla, jossa tarjotaan kolme ruokalajia, lauletaan ja skoolataan. Sitsien pukukoodi on usein teemaan sidottu, mutta akateemisen pöytäjuhlan hengessä tapahtuman pukukoodi voi olla myös tumma puku ja cocktailasu. Käsityksen sitseillä avec eli seuralainen on tervetullut, muttei pakollinen.

Hallituksen kokoukset

Käsityksen hallitus pitää kokouksia keväisin ja syksyisin noin joka kolmas viikko. Kokoukset ovat avoimia ja niistä tiedotetaan jäsenistölle yhdistyksen viestintäkanavissa. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita paikalle hörppimään kahvia ja seuraamaan kokouksen etenemistä.

Vuosikokoukset

Yhdistyksen viralliset kokoukset käsittelevät sääntöjen määräämiä asioita.
Helmi-maaliskuussa järjestettävässä keväkokouksessa esitellään edellisen vuoden toiminta ja päätetään tilien hyväksymisestä sekä seuraavan lukuvuoden jäsenmaksusta.
Loka-marraskuun syyskokous valitsee seuraavan vuoden puheenjohtajan, hallituksen ja toimihenkilöt, sekä päättää tulevan vuoden toiminnan pääpiirteistä toimintasuunnitelman ja talousarvion muodossa. Tule paikalle, nauti kokoustarjoiluista ja vaikuta!

Vuosittaiset tapahtumat

Käytäväpuurot eli joulupuurot

Joulukuun käytäväkahvit ovat käytäväpuurot! Käsitysläisten yhteinen joulujuhla, jossa nautitaan puuroa ja muita jouluherkkuja. Vuodesta 2012 joulupuuro on noussut kellarista 5. kerroksen aulaan käytäväkahvien hengessä.

Joulumyyjäiset

Käsitys on järjestänyt joulumyyjäiset vuodesta 2011 lähtien Uudella ylioppilastalolla. Järjestö hankkii myyjäisiä varten tilan, josta halukkaat myyjät voivat vuokrata käsitöilleen myyntipöydön. Tarkoituksena on pitää tapahtuma vuosittaisena, sillä kävijöitä on riittänyt. Tapahtuman yksityiskohdat saattavat muuttua vuodesta riippuen, joten tarkistathan ajankohtaisen informaation yhdistyksen tiedotuskanavista tai hallituksen joulumyyjäisvastaavalta.

Laskiainen

Perinteinen opiskelijajuhla, jossa lasketaan mäkeä Ulliksella ja herkutellaan laskiaispullilla ja lämpimällä juomalla. Käsitysläisten laskiaiseen kuuluu Conduksen yhteistyössä muiden isojen tiedekuntajärjestöjen kanssa järjestämä Laskiaisreha. Muista haalarit!

Talvipäivät

SOOLin Talvipäivät on Suomen suurin opiskelijatapahtuma! Koko viikonlopun kestävä opeopiskelijoiden talvirieha, jossa rymytään haalareissa. Tapahtumassa on tarjolla myös vaihtoehto-ohjelmaa vähemmän bilehenkisille.

Vuosijuhlat

Vuoden paras tilaisuus kaivaa iltapuku kaapista tai ommella uusi! Yhdistyksen perustamisen aikoihin kevättalvella järjestetty tyylikäs illallinen, jossa juhlitaan vanhenevaa järjestöä akateemisia tapoja noudattaen.

Vappu

Perinteinen opiskelijajuhla, jonka käsitysläiset aloittavat Siltavuorenpenkereen ainejärjestöjen yhteisellä vappuaattopiknikillä ennen Mantan lakitusta. Uutena perinteenä vuonna 2019 aloitettiin myös Odotus-patsaan essuttaminen hieman ennen Mantan lakitusta. Vapunpäivänä juhlinta jatkuu Ullanlinnanmäellä sillispiknikillä. Muista haalarit!

Maljannostajaiset

Kevään käytäväkahvit ovat maljannostajaiset! Kevätlukukauden päättäjäistapahtuma, jossa kilistellään kuohujuomamaljoja ja juhlitaan pienempiä ja suurempia valmistumisia. Tapahtuma on perinteisesti jatkunut kevätbileillä.

Kevätristeily

Käsitysläisten toukokuinen piipahdus Tallinnaan on loistava tilaisuus kerätä laukku täyteen ompelutarvikelöytöjä Karnaluksista. Ostelusta innostumattomilla on mahdollisuus viettää keväinen päivä yhdessä kässäkavereiden kanssa Viron kauniissa pääkaupungissa.


Kaikissa tapahtumiin liittyvissä kysymyksissä ja ideoissa voit olla yhteydessä yhdistyksen hallitukseen tai suoraan tapahtumavastaavaan.

Käsitys ry:n tapahtumissa noudatetaan Conduksen turvallisemman tilan periaatteita, sekä yhdistyksen omaa Ympäristöohjelmaa ja Yhdenmukaisuussuunnitelmaa. Kysymyksissä ja ongelmatilanteissa käänny tapahtumassa ilmoitetun turvahenkilön tai yhdistyksen hallituksen puoleen.

Voit aina ottaa yhteyttä yhdistyksen hallitukseen myös anonyymilla tapahtumapalautelomakkeella.